Amazonac
-> Ostali slatkovodni stanovnici akvarijuma

#1: Amazonac Autor: MiljanLokacija: Nis PošaljiPoslato: Čet Mar 22, 2007 7:00 pm
    ----
Hteo bih da u akvarijum ubacim puzeve,Amazonce,pa me interesuje nesto vise o njima?

#2: Re: Amazonac Autor: acafLokacija: Beograd\mirijevo PošaljiPoslato: Ned Okt 28, 2007 11:12 pm
    ----
Ja ne bi ni u ludilu a ti kako hoćeš.Čudo se mnogo brzo razmnožava uništiće ti AQ. Smile

#3: Re: Amazonac Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Pon Okt 29, 2007 12:23 am
    ----
Zašto misliš da će mu uništiti akvarijum?
Amazonci se ne razmnožavaju baš tako lako jer njihova gnezda propadaju ako se ne kvase ili nemaju dovoljno vlažnosti, a predstavljaju i ukusan zalogaj za sve ribe ako su im dostupna.

#4: Re: Amazonac Autor: BaneLokacija: Beograd, Voždovac PošaljiPoslato: Pon Okt 29, 2007 1:30 am
    ----
Jedino čemu mogu da škode su biljke koje imaju slabašan i nežan habitus. KOd mene su biljci Nimphea lotus redovno jeli vrhove mladih i novoizraslih listova, koji kao takav i nastavlja da se razvija do svoje pune veličine, što je meni izgledalo veoma ružno pa sam ih se brzo rešio.

#5: Re: Amazonac Autor: OctopusLokacija: Singidunum PošaljiPoslato: Pon Okt 29, 2007 3:40 am
    ----
acaf citat:
Ja ne bi ni u ludilu a ti kako hoćeš.Čudo se mnogo brzo razmnožava uništiće ti AQ. Smile

Sve zavisi kakav je akvarijum i postavka u pitanju. Ne jedu oni svo bilje a ni sve vrste ovoga roda se ne ponašaju po tom pitanju isto. Što se razmnožavanja tiče lako ih je onemogućiti obzirom da grozdove sa jajima polažu van vode. (jednostavno samo skloniš jaja i nema podmlatka u akvarijumu) Stoga opaska da će uništiti akvarijum i prenamnožiti se nije na mestu... inače jedna stvar koju malo ko zna... leglo mladih puževa staro nekoliko dana uništi bukvalno sve alge pa i crnu bradatu algu u akvarijumu i to u rekordnom roku. Rusi i Česi ovu osobinu mladunaca koriste već dug period za sutbijanje pojedinih algi koje drugi algari ne diraju.

#6: Re: Amazonac Autor: zosnmabgLokacija: beograd PošaljiPoslato: Sub Jun 21, 2008 4:09 pm
    ----
Mrvica citat:
Zašto misliš da će mu uništiti akvarijum?
Amazonci se ne razmnožavaju baš tako lako jer njihova gnezda propadaju ako se ne kvase ili nemaju dovoljno vlažnosti, a predstavljaju i ukusan zalogaj za sve ribe ako su im dostupna.

da bi se amazonci razmnozili postoje neke osnovne stvari. amazonci jedu uglavnom svu hranu . oni ne unistavaju bilje, amazonci su zahvalni puzevi u akvarijumu . porastu kao oras.
razmnozavanje:

ja sam ih razmnozio u akvarijumu od 6.litara imam i sad dva koja cu u dogledno vreme razmnoziti, nalaze mi se u spoljasenjem filteru.
ubaci dva puza u manji akvarijum, hrani ih normalno. ubaci manje parce stiropora da pluta u vodi, da mogu amazonci da se popnu na stiropor.
odli vode u akvarijumu za tri,cetiri prsta. jaja polazu u gnezdo koje je odmah iznad vode. kada vidis belo gnezdo da se nalazi iznad same povrsine vode ,mozes puzeve da vratis u veci akvarijum gde su ti i pre bili . za nedelju dve dana pocece iz gnezda da padaju puzici u vodu, ja nikada gnezdo nisam kvasio ,vec sam uvek nivo vode dolivao do gnezda kako bi imali vlaznost, i naravno poklopac na akvairjumu.

sretno ...... Smile

#7: Re: Amazonac Autor: OctopusLokacija: Singidunum PošaljiPoslato: Sub Jun 21, 2008 4:51 pm
    ----
zosnmabg citat:

oni ne unistavaju bilje, amazonci su zahvalni puzevi u akvarijumu

Jedu oni biljke i te kako samo ne sve ... Većina mekolisnih biljaka ukoliko su gladni im je na meniju. Medjutim ima i tvoja tvrdnja osnove. U obilju druge hrane ogroman broj vrsta biljaka obično poštede.
Kada tvrdiš da ne jedu bilje pitanje je koje si to biljke sa njima držao kao i kako su puževi hranjeni.

#8: Re: Amazonac Autor: pandoricaLokacija: Zagreb / Sveta nedjelja PošaljiPoslato: Sub Jun 21, 2008 4:53 pm
    ----
bas tako octo... Wink
imam jednog amazonca u kozicnjaku, on uz koze jede dosta povrca i tablete za ribe dna, i nikakvo bilje ne dira...

#9: Re: Amazonac Autor: MilenaLokacija: Obrenovac/Beograd PošaljiPoslato: Sub Jun 21, 2008 6:33 pm
    ----
I meni nisu dirali bilje neko vreme. A onda im je kvrcnulo nesto i osadoh zamalo bez glosso i kardimine. Da li se ikome desilo slicno? Ja ga gledam a on je jede.

#10: Re: Amazonac Autor: zosnmabgLokacija: beograd PošaljiPoslato: Ned Jun 22, 2008 10:17 am
    ----
da okk, u principu uvek puzice ribice i sve ostalo kupim ili nabavim dok su mali i tako ih navikavam kao i ,,kuce-psa,,.-tako i puzice amazonce.
da propust, pa hranim ih uglavnom listicima tetramin sera flora ,mekana je hrana brzo se rastapa u vodi i jedu je ko ludi,ubacim jos po nesto kako mi padne na pamet nisu neki probiraci hrane, i stvarno mi ne jedu bilje, ali kada se ne hrane vrlo lako je moguce da i bilje ,,brste,, kod mene to nije slucaj, drzao sam ih sa valesnerijom criptokorinom anubiom aponogetnon riccia itd. Predpostavljam da bih samo valesneriju jeli ako su gladni ,a moguce i ostalo ne znam. Very Happy-> Ostali slatkovodni stanovnici akvarijuma

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1