Filter za akvarijum sa japankama
-> Filteri, pumpe i filtracioni sistemi

#1: Re: Filter - preporuka Autor: AnjaLokacija: Zrenjanin PošaljiPoslato: Ned Dec 11, 2005 11:42 pm
    ----
Želim da se nadovežem na ovu temu,pošto sam sama sebe primorala da sad kupim veći akvarijum i bolji filter, (da vas podsetim imam 8 japanki veličina 4,5,6 cm u akvarijumu od 45l), lokalni prodavac mi preporučuje Aqua El FZN-2(ako se ne varam) i zanima me šta mi možete reći o njemu.

#2: Re: Filter - preporuka Autor: krckoLokacija: novi beograd PošaljiPoslato: Pon Dec 12, 2005 1:20 am
    ----
Anja,najbolje ces pronaci podatke ako izGoogle-as Aquael.
Inace moja preporuka je da koristis sajt na Poljskom,ima vise podataka i u glavnom da se razumeti.Pozdrav

#3: Re: Filter - preporuka Autor: OctopusLokacija: Singidunum PošaljiPoslato: Pon Dec 12, 2005 1:41 am
    ----
Ako planiraš da ove ribe čuvaš i kada porastu preko 10 -15 cm ovaj filter ti nije najbolje rešenje. Takodje razmisli o činjenici da im u toj veličini trebaš obezbediti bar 3-5 puta više vode od oni 45 l koje pominješ.

Pošto smatram da priča o filteru kada su u pitanju Carasiusi zaslužuje zasebnu temu ja ću biti slobodan da ovo tvoje pitanje i pretvorim u kao što rekoh-novu temu.

#4: Re: Filter za akvarijum sa japankama Autor: DaneLokacija: Makedonija, Gostivar. PošaljiPoslato: Pon Dec 12, 2005 2:29 am
    ----
Anja ako voles te ribe kao sto mislim da ih volis onda napravi malo veci akvarijum, te ribe brzo a i podosta porastu 45 litara im je malo, da ne kazem premalo.

#5: Re: Filter za akvarijum sa japankama Autor: AnjaLokacija: Zrenjanin PošaljiPoslato: Uto Dec 13, 2005 9:56 pm
    ----
Obožavam svoje ribice, i da sam znala koliko ih je teško održavati i to još finansijski, ne bih se tako zaletela. Uprkos svemu mislim da sam napokon našla odgovarajući hobi. Našla sam aq od 200l, jedino mi preostaje da kupim filter, neonku, biljke.......gledajući slike pojedinih članova(sa kojima sam bila fascinirana!!! ) ponekad se upitam kad vi to ljudi imate vremena?Ali kad čovek nešto voli, ništa mu nije teško. I sama sam se u to uverila.
Pogledala sam određeni filter na sajtu Aqua El-a, samo ne piše, da li ovaj filter koristi neke posebne kertridže, jer kako sam čula teško se nabavljaju. Moram da kupim nešto, jer me je i sramota da kažem, da još imam korner box filtere i to 2 komada u aq, i oduzima mnogo mesta.
Šta mi je činiti? Question

#6: Re: Filter za akvarijum sa japankama Autor: OctopusLokacija: Singidunum PošaljiPoslato: Uto Dec 13, 2005 10:30 pm
    ----
Pošto pominješ finansije možda bi najbolje rešenje bio veći i dobro isplaniran spoljni stakleni filter. Ovakvi filteri imaju dosta mesta za biomasu a to je u tvom slučaju sa japankama i te kako bitno.

U Nenadovoj fotogaleriji imaš nacrt takvog filtera a javiće ti se sigurno i on sam.

#7: Re: Filter za akvarijum sa japankama Autor: Mirka PošaljiPoslato: Sre Dec 14, 2005 2:09 am
    ----
Za toliko broj japanki litraza je zaista premala. Imam dve velike japanke u otprilike toj litrazi sa takodje ocajnom filtracijom, i naravno, mnogo problema. Nekako to funkcionise, ali ne bih drugima preporucila da to rade na takav nacin i u tim uslovima.
Stakleni filter je uvek najbolja opcija, a i najjeftinija. Obezbedjuje dobru filtraciju i resava mnogo problema oko odrzavanja akvarijuma. Posebno u slucaju japanki koje znaju da naprave mnogo loma, narocito ako je podloga sitnije granulacije.
Japanke vole da cupaju biljke, narocito one mekse. Treba povesti racuna o izboru biljaka, pronaci vrste koje mogu biiti sa tim ribama. Tako ce se neki troskovi svesti na minimum.
Dobra filtracija, uskladjena velicina akvarijuma sa brojem riba i kolicinom biljaka, stvara ravnotezu neophodnu za dobro funkcionisanje. A to moze samo da znaci uzivanje u nasem hobiju.-> Filteri, pumpe i filtracioni sistemi

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1