|
 |
Sadržaj:
|
 |
Naslovna Octopus Databaza Komunikacija Pretraživanje
Bolesti riba
 |
Poslednjih 10 poruka
|
 |
 |
Sekcije - tekstovi
|
 |
 |
Posećenost
|
 |
Imali smo 77008736posećenih stranica od January 2005
|
 |
Forumi › AKVARIJUMSKA TEHNIKA I OSTALE POTREPŠTINE › Staklo, grejači, svetlo i sva ostala tehnika potrebna za održavanje akvarijuma › Planiram akvarijum, potrebni saveti |
 |
 |
Planiram akvarijum, potrebni saveti
Poslato: Sub Okt 23, 2010 10:31 am
|
|
 |
Pridružio se: Mar 12, 2005 Poruke: 151 Lokacija: Ivanjica
|
Razmišljam već neko vreme o novom akvarijumu, razmišljam već 5 godina... Pošto je za mene on investicija, moram dobro da isplaniram.
Deset godina nisam u ovom hobiju pa bi mi trebalo par saveta za početak.
Planirao sam da akvarijum bude 150cm dužine, 50cm širine i 50cm dubine.
To je orijentaciona mera, mene zanima šta vi mislite da li se dobija šta ako se širina poveća na 60cm, i da li cena sa tom dimenzijom ostaje u istom cenovnom rangu kao za 50cm? (tj da li je cena po litru ista kao i za prvi slučaj).
Marko (Marcus) me savetuje da za filtraciju kupim neki kvalitetniji kanister fliter. Savet mi treba - šta? i gde kupiti?
Rasvetu sam planirao da budu neonke za akvarijum, dužine 120cm, s tim što bih ih raspredio naizmenično levo-desno tako da zahvate celu dužinu akvarijuma. Time bi centralni deo bio malo bolje osvetljen od samih krajeva, a mene interesuje vaše mišljenje da li je to dobro rešenje.
postolje planiram od kutijastih profila 4x4cm sa ojačanim zidovima, da li je to dovoljno (cela polica treba da bude dužine akvarijuma + prostor za kanister filter).
Imam još nedoumica ali ovoliko za sad ako ima raspoloženih da pomognu 
_________________ Sve je OK |
|
 |
Re: Planiram akvarijum, potrebni saveti
Poslato: Sub Okt 23, 2010 5:07 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Sub Okt 23, 2010 9:04 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Sub Okt 23, 2010 9:23 pm
|
|
 |
|
Planirano mesto za akvarijum je između dve prostorije, tu sada postoji zidić u fazonu "šanka", ali planiram da izbijem zid (cigla u betonskocementnom malteru i trebalo bi da se lako ruši) i stavim čelično postolje (kao što sam pomenuo).
Glavni pogled bi bio iz sobe, a iz kuhinje bi se akvarijum održavao. Na zadnjem zidu planiram vrata koja će gotovo uvek biti zatvorena, ali ipak ne bih na zadnji zid stavljao pozadine niti filtere i tome slično.
Pregradni filter bi mogao uz levi zid akvarijuma.
Međutim,ako je akvarijum dužine 150cm onda mi ostane na polici prostor od oko 20cm (između 20 i 30cm) koji sam planirao kao mesto za kanister. Trenutna korisna dužina zida je 173 cm, polica bi trebala da bude slične dužine (ali nije nužno da bude iste).
Ako bih uzeo da je širina akvarijuma 60cm, i planirao pregradni filter sa leve strane, a iskoristio celu dužinu od 170cm, tj da akvarijum bude dimenzije 170x60x50 , da li to onda poskupljuje cenu po litru (u odnosu na 150x50x50)?
|
 |
Poslato: Sub Okt 23, 2010 9:26 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Sub Okt 23, 2010 10:38 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Sub Okt 23, 2010 10:46 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Ned Okt 24, 2010 1:24 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Ned Okt 24, 2010 4:18 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Ned Okt 24, 2010 6:41 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Ned Okt 24, 2010 7:24 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Ned Okt 24, 2010 8:34 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Ned Okt 24, 2010 10:55 pm
|
|
 |
|
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Ne možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
|
 |